Komende van de Brielse veerpont was het veerhuis decennia lang de blikvanger en de eerste boerderij op Rozenburg die men zag. De opgang naar de Staaldiepsedijk werd dan ook wel de Brielse Heuvel genoemd. Het veerhuis stond in de lengte langs de dijk.
De laatste pachter van het veerhuis was Adriaan Quak. Per 1 mei 1927 pachtte Quak het met 12 bunder land voor de tijd van zes jaar, als opvolger van Piet Qualm. Twee dagen tevoren was Adriaan Quak, geboren op 26 december 1902, getrouwd met Trijntje Korres, die geboren was op 18 oktober 1904.
De verplichtingen bij het pachten van het veerhuis bestonden uit het open houden van het wachtlokaal, zolang de veerboot voer, zo tot een uur of tien ’s avonds, en het vervoeren van passagiers. Zijn voorganger had een tapkast en schonk ook sterke drank. Toen had het de sfeer van een café, compleet met biljart. Het echtpaar Quak wilde het als een wachtlokaal zien en verkocht er alleen melk, limonade, bier en rookgerei. Als de stoomfluit van de veerboot klonk wist Quak dat er passagiers aankwamen voor het Maassluise veer, het paard werd dan voor de kapkoets gespannen.
In mei 1932 deed Quak afstand van zijn vergunning Verlof A. Het wachtlokaal werd overbodig omdat Van Noort uit Brielle in 1931 een busdienst is gaan exploiteren tussen Brielle en het station Maassluis.